(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Kuře pečené na bramborové nádivce
Potřebné ingredience
Kuře nebo krkovice, brambory, majoránka, sůl, pepř, česnek, houska, mléko, vajíčk, kmín, tymián, slanina, cibule
Postup přípravy
Nastrouháme brambory na hrubém struhadle, množství podle strávníků, okořeníme je solí, pepřem, kmínem, majoránkou, česnekem. Mezitím si nakrájíme housku na drobné kostičky které zastříkáme mlékem. Na vyškvařené slanině na kostičky, orestujeme cibuli také na kostičky. Až je dozlatova, přidáme k bramborám. Brambory promícháme s vajíčky, tolik vajec, jak má kdo rád, dávám na velký plech 6vajec. Brambory nandáme na vymaštěný plech nebo pekáč a na brambory dáme osolené, otymiánované a rozporcované kuře. Můžeme ještě poklást anglickou. Dáváme nejprve kůží dospod a po cca 40ti minutách pečení otočíme kůží navrch a dopečeme do křupava. Výborné se zeleninovým salátem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
10. 9. 2017, 18:16
Kykča2
(upraveno)
10. 9. 2017, 18:10
Tak jsem dělala a super né naposledy děkuji
Anamaria1
(upraveno)
31. 1. 2012, 11:10